Mitä on kellunta?

KELLUNTATANKKI on noin 2,5 metriä pitkä sekä 1,5 metriä leveä ja korkea tila, jonka pohjalla on erittäin suolaista, kelluttavaa vettä. Sekä vesi että ilma ovat kehon lämpöisiä. Tankki on aistiärsykkeetön ympäristö, jossa suolaveteen katoava keho saa täydellisen levon ja jossa mieli luontaisesti pyrkii kohti meditatiivista tilaa.

Yhtä kelluntaa kohden on varattu aikaa 90 minuuttia, josta itse kellunta kestää 60 minuuttia. Sekä Float Kalliolla, että Float Roballa on kolme kelluntatankkia . Float Kelluntakeskusten käyttämät Dreampod-merkkiset kelluntatankit ovat laadukkaimmat ja edistyneimmät mitä Suomesta löytyy.

Miksi kellumaan?

RENTOUDU JA SYNNY UUDELLEEN

Pysäytä ajatustesi harhailu ja palauta fokuksesi, inspiroidu olemassaoloasi hyväilevässä levossa ja rauhassa. Kellunta tyynnyttää arjen kehoa ja mieltä rasittavan rytmin, ja kellunnan jälkeen, tyyneytesi seuraa mukanasi.

PALAUDU JA KERÄÄ VOIMIA

Fyysisen kunnon rakentamisessa ja lajiteknisen taidon kehittämisessä palautuminen ja keskittymiskyky ovat elintärkeitä vastapainoja toistolle ja rasitukselle. Kelluntatankin kuoren suojassa kehosi häviää huoltavaan suolaveteen ja pääset täydellisen levon ja rauhan tilaan. Syke ja verenpaine madaltuvat, maitohapon määrä veressä vähenee ja kivut vaikenevat. Olet ainutlaatuisessa avaruudessa, jossa voit syventyä mielikuvaharjoituksiin – parantaa keskittymiskykyäsi, yksittäistä taitoasi tai strategiaasi, säädellä jännittyneisyyttäsi ja lisätä itseluottamustasi – tai voit vain palautua, nauttia rentouden syvästä tilasta kaukana kilpailun paineesta.

KESKITY JA HARJOITA TIETOISUUTTASI

Kellunnan orientaatio on luonnollisesti kohti meditatiivista tilaa. Toisaalta kelluntatankkiin on hyvä astua, oli syy sitten kivunlievitys tai urheilusuorituksesta palautuminen, meditaatio edellä. Niille, jotka kamppailevat kärsivällisyytensä kanssa, tankki on apuväline saavuttaa meditaation suoma levollisuus. Kun kaikki tuntemukset ovat sisäsyntyisiä, kokemus kehosta on uudenlainen – kehon ja mielen sidos vahvistuu. Kokeneelle meditoijalle aistiärsykkeistä riisuttu ympäristö tarjoaa tilan syvälle, perinpohjaiselle tutkimusmatkalle. Olet aiemmin perillä ja pääset helpommin, ja kauemmas…

KELLUNNAN VAIKUTUKSET :

  • Aikaansaa syvän rentoutumisen
  • Vähentää stressiä
  • Parantaa luovuutta, oppimista ja muistia
  • Auttaa unettomuuteen ja parantaa unirytmiä
  • Parantaa keskittymiskykyä
  • Lieventää ja poistaa fyysistä kipua
  • Vähentää burn-outin, ahdistuksen ja masennuksen oireita
  • Nopeuttaa urheilusuorituksesta palautumista
  • Avustaa ja ohjaa meditatiiviseen tilaan