Mistä on kyse?

Kiire ja jatkuva informaatiotulva kuormittavat meitä kaikkia. Siksi olemme luoneet tilan, jossa voit rauhoittua ja päästää irti. Kellunta-altaan aistiärsykkeettömässä ja painottomassa ympäristössä aivot pääsevät vapautumaan jatkuvasta informaatiotulvasta ja keho saavuttaa syvän rentoutumisen.

Kellunta-allas on valolta ja ääneltä suojattu, noin 2,5 metriä pitkä sekä 1,5 metriä leveä ja korkea tila, jonka pohjalla on erittäin suolaista, kelluttavaa vettä. Sekä vesi että ilma ovat ihon lämpöisiä. Veteen käydään makaamaan ja etsitään hyvä asento. Mitään muuta ei tarvitse tehdä.

Kellunta-allas on siis aistiärsykkeetön ympäristö, jossa suolaveteen katoava keho saa täydellisen levon ja jossa mieli luontaisesti pyrkii kohti meditatiivista tilaa.

Yhtä kelluntaa kohden on varattu aikaa 90 minuuttia, josta itse kellunta kestää 60 minuuttia. Sekä Float Kalliolla, että Float Roballa on kolme kellunta-allasta. Float Kelluntakeskusten käyttämät Dreampod-merkkiset kellunta-altaat ovat laadukkaimmat ja edistyneimmät mitä Suomesta löytyy.

Rentoutuskelluntaan meillä kuuluu kaikki pyyhkeistä kosmetiikkaan ja pesuaineista tarjoiluihin. Et siis tarvitse mahdollisten meikkien lisäksi mitään mukaasi. Yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin löydät vastauksia täältä.

RENTOUDU

Pysäytä ajatustesi harhailu ja inspiroidu kehoa ja mieltä hyväilevässä levossa ja rauhassa. Kellunta tyynnyttää arjen rasittavan rytmin ja kellunnan jälkeen tyyneys seuraa mukanasi.

PALAUDU

Fyysisen kunnon rakentamisessa ja lajiteknisen taidon kehittämisessä palautuminen ja keskittymiskyky ovat elintärkeitä vastapainoja toistolle ja rasitukselle. Kellunta-altaan suojassa kehosi häviää huoltavaan suolaveteen ja pääset täydellisen tilaan. Syke ja verenpaine madaltuvat, maitohapon määrä veressä vähenee ja kivut vaikenevat. Olet ainutlaatuisessa avaruudessa, jossa voit syventyä mielikuvaharjoituksiin – parantaa keskittymiskykyäsi, yksittäistä taitoasi tai strategiaasi, säädellä jännittyneisyyttäsi ja lisätä itseluottamustasi – tai voit vain palautua, nauttia rentouden syvästä tilasta kaukana kilpailun paineesta.

KESKITY

Kellunnan aikana mieli pyrkii luonnollisesti kohti meditatiivista tilaa. Rentoutuskellunta onkin usein mindfulness-harjoite, ilman sen kummempaa harjoitetta – aistiärsykkeettömyys tyynnyttää ajatusten harhailun luontaisesti. Kun kaikki tuntemukset ovat sisäsyntyisiä, kokemus kehosta on uudenlainen – kehon ja mielen sidos vahvistuu. Kokeneelle meditoijalle aistiärsykkeistä riisuttu ympäristö tarjoaa tilan syvälle, perinpohjaiselle tutkimusmatkalle. Olet aiemmin perillä, pääset helpommin ja kauemmas…

RENTOUTUSKELLUNNAN TUTKITUT JA KOETUT VAIKUTUKSET :

  • Aikaansaa syvän rentoutumisen
  • Vähentää stressiä
  • Parantaa luovuutta, oppimista ja muistia
  • Auttaa unettomuuteen ja parantaa unirytmiä
  • Parantaa keskittymiskykyä
  • Lieventää ja poistaa fyysistä kipua
  • Vähentää burn-outin, ahdistuksen ja masennuksen oireita
  • Nopeuttaa urheilusuorituksesta palautumista
  • Avustaa ja ohjaa meditatiiviseen tilaan

RENTOUTUSKELLUNNAN TUTKIMUKSESTA VOIT LUKEA TÄÄLTÄ (englanniksi)

LISÄÄ KELLUNNASTA JA MEISTÄ VOIT LUKEA TÄÄLTÄ

LISÄÄ KUVIA TILOISTAMME LÖYDÄT TÄÄLTÄ