ABC & FAQ

Kiire ja jatkuva informaatiotulva kuormittavat meitä kaikkia. Siksi olemme luoneet tilan, jossa voit rauhoittua ja päästää irti. Kellunta-altaan aistiärsykkeettömässä ja painottomassa ympäristössä aivot pääsevät vapautumaan jatkuvasta informaatiotulvasta ja keho saavuttaa syvän rentoutumisen.

Kellunta-allas on valolta ja ääneltä suojattu, noin 2,5 metriä pitkä sekä 1,5 metriä leveä ja korkea tila, jonka pohjalla on erittäin suolaista, kelluttavaa vettä. Sekä vesi että ilma ovat ihon lämpöisiä. Veteen käydään makaamaan ja etsitään hyvä asento. Mitään muuta ei tarvitse tehdä.

Kellunta-allas on siis aistiärsykkeetön ympäristö, jossa suolaveteen katoava keho saa täydellisen levon ja jossa mieli luontaisesti pyrkii kohti meditatiivista tilaa.

Tältä sivulta löydät tietoa kellunnasta ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Heti alla on muutama kaikkein yleisin kuulemamme kysymys, FLOAT FAQ-linkistä löydät lisää.

Onko kellunta-allas ahdas?

Tämä on yleisin saamamme kysymys. Älä huoli, allas on tilava ja ilmava. Kansi on kevyt ja voit halutessasi jättää sen auki. Voit myös jättää altaan valon päälle tai kuunnella musiikkia koko kellunnan ajan. Yksikään asiakkaamme ei ole jättänyt menemättä altaaseen sen nähtyään.

Mikäli jännität kovasti kellunta-altaan ahtautta, suosittelemme varaamaan Float Roban huoneen 1 tai 2. Näissä huoneissa oleviin kellunta-altaisiin mennään ovesta ja sisällä mahtuu seisomaan hyvin. Itse kelluntakokemus on kuitenkin samanlainen, kuin muissakin altaissamme.

Miten valmistaudun kelluntaan?

Mitään erityistä valmistautumista ei tarvita.

Nälkäisenä ei ole kiva kellua, joten suosittelemme syömään kevyesti ennen kelluntaa. Kofeiinin nauttimista kannattaa sen sijaan välttää muutama tunti ennen meille tuloa. Kahvia ja teetä on tarjolla heti kellunnan jälkeen. Myös karvojen poistamista juuri ennen kelluntaa tulee välttää, sillä Epsom suola saattaa aiheuttaa kirvelyä.

Tullessasi meille et tarvitse mitään mukaasi. Meiltä löytyy pyyhkeet, kosmetiikat ja kaikki muu tarvittava, meikkejä lukuunottamatta. Uima-asua et kelluessa tarvitse.

Mitä hyötyä kellunnasta on?

Joillekin kellunnassa on kyse pienestä hemmotteluhetkestä ja omasta ajasta arjen keskellä. Moni käy kuitenkin kellumassa meillä myös hoidollisista syistä. Meille tullaan lääkärien ja terapeuttien ohjaamina, tai itsenäisesti, hoitamaan esimerkiksi post-traumaattista stressiä, ahdistusta, kroonista kipua, burn-outtia ja unettomuutta. Rentoutuskellunnan ja muiden REST (Restricted Environmental Stimulation Technique) menetelmien hoidollinen hyöty on todettu useissa kliinisissä tutkimuksissa.

MUUTAMIA RENTOUTUSKELLUNNAN TUTKITTUJA JA MEIDÄN ASIAKKAIDEN KOKEMIA VAIKUTUKSIA :

Aikaansaa syvän rentoutumisen
Vähentää stressiä
Lieventää ja poistaa fyysistä kipua
Parantaa luovuutta, oppimista ja muistia
Auttaa unettomuuteen ja parantaa unirytmiä
Parantaa keskittymiskykyä
Vähentää burn-outin, ahdistuksen ja masennuksen oireita
Nopeuttaa urheilusuorituksesta palautumista
Avustaa ja ohjaa meditatiiviseen tilaan

Lisää tietoa löydät alempana tällä sivulla olevista artikkeleista. Tutkimusartikkeleita löydät osoitteesta clinicalfloatation.com

Tarvitsenko uima-asua?

Et tarvitse. Kelluessa voi käyttää uima-asua, mutta kokemus on yleensä parempi ilman sitä – Kellunnan tavoitteena on minimoida kaikki aistimukset, myös tuntoaisti. Uima-asu voi puristaa, tuntua muuten epämukavalta tai ihan vaan tuntua päällä.

Kellunta tapahtuu yksityisessä altaassa, joka sijaitsee yksityisessä huoneessa, jonka saa lukkoon. Eli tässäkään mielessä uima-asulle ei ole tarvetta.

Miten kelluntakokemus Floatilla etenee?

Toivomme sinun saapuvan paikalle 5-10 minuuttia ennen kelluntasi alkua. Hoidamme ensin maksupuolen/lahjakortin koodin tarkastuksen pois alta ja annamme sinulle tossut jalkaan – pehmeät tossut jalassa on kivempi sipsutella tiloissamme.

Näytämme sinulle paikat ja ohjaamme sinut olohuoneeseemme, jossa voit hörpätä lasin vettä tai jääteetä ennen kelluntaasi ja tasailla vähän jo hengitystäsi, mikäli päiväsi on ollut kiireinen.

Seuraavaksi viemme sinut yksityiseen kelluntahuoneeseesi, jossa kellunta-altaasi jo odottelee sinua. Näytämme sinulle miten homma toimii, annamme muutamia vinkkejä kelluntaasi ja jätämme sinut nauttimaan aistilevosta kellunta-altaassa.

Yksityisessä huoneessasi on suihku, pesuaineet, pyyhkeet, korvatulpat ja vaseliinia, jota voit laittaa haavoihin estämään suolaveden kirvelyä. Ennen kelluntaa käydään suihkussa pesemässä hiusvahat, meikit ym. pois.

Kellunnan alussa ja lopussa kuulet altaan kaiuttimista musiikkia (halutessasi voidaan musiikki ottaa myös kokonaan pois tai pitää päällä koko kellunnan ajan) ja ihan lopuksi vielä kuulutuksen ”Your session is over”. Sinun ei siis itse tarvitse huolehtia ajan kulusta tai mistään muustakaan – voit kerrankin keskittyä vain olemaan. Altaan valot saat päälle ja pois helposti milloin vain.

Kellunnan jälkeen, kun olet huuhtonut suolat vielä pois suihkussa, voit pukeutua ja siirtyä ehostustilaamme. Sieltä löydät hiustenkuivaimen, sekä monipuolisesti luonnonkosmetiikkaa (kasvovoiteita, öljyjä, hiustuotteita, deodoranttia ja partaöljyä karvaisemmille kellujille).

Olohuoneessamme voit nautiskella kellunnan jälkihehkusta ja kahvista/teetarjoilustamme, sekä pienestä naposteltavasta (tarjoilut kuuluvat hintaan). Olohuoneestamme löytyy myös valikoituja lehtiä ja kirjoja, sekä levysoitin ja vaihtuva kokoelma vinyylilevyjä.

Suosittelemme, että pidät puhelimesi pois päältä koko vierailusi ajan – se tekee tosi hyvää.

Voit lähteä jatkamaan matkaasi kun koet olevasi valmis taas kohtaamaan ulkomaailman.

Kuinka usein on hyvä kellua?

Kelluminen kerran kuukaudessa tasaa monien kellujien mielestä arjen rytmiä sopivasti, mutta mitä enemmän kelluu, sitä parempi – mitään ylärajaa ei ole.

Osa tykkää kellua enemmän tarpeeseen, eli tulla silloin kun kroppa on jumissa, ajatus ei kulje tai elämässä on jonkinlainen taitekohta (uusi työ, koulun alku jne) tai ennen sellaista hetkeä, kun haluaa olla parhaimmillaan (ennen pääsykoetta, työhaastattelua tms).

Osa taas kelluu kuuriluontoisemmin – useampi kerta yhden viikon aikana ennen loman alkua, ennen isoa urheilusuoritusta, tai vaikkapa ennen pääsykoetta.

Tyyli on kellunnassa vapaa ja kaikille löytyy varmasti sopiva tahti kokeilemalla!