FAQ

Lahjakorttini vanhene, kuulun riskiryhmään enkä halua tulla kellumaan koronan vuoksi. Saanko lisää voimassaoloaikaa lahjakortilleni?

Saat toki. Me joustamme poikkeusoloissa (ja muutenkin). Voit tulla koronatilanteen jälkeen kellumaan vanhaksi menneen lahjakortin kanssa ilman eri sopimusta.

Miten valmistaudun kelluntaan?

Suosittelemme syömään kevyesti ennen kelluntaa. Kofeiinin nauttimista kannattaa sen sijaan välttää muutama tunti ennen meille tuloa. Kahvia ja teetä on tarjolla heti kellunnan jälkeen. Myös karvojen poistamista juuri ennen kelluntaa tulee välttää, sillä Epsom suola saattaa aiheuttaa kirvelyä. Alempaa FAQ:sta löytyy lisäksi ohjeita tuoreiden hiusten värjäysten ja tatuointien kanssa toimimiseen.

Tarvitsenko uima-asua?

Et tarvitse. Kellunta-allas sijaitsee yksityisessä huoneessa, jonka saa lukkoon. Uima-asua voi toki käyttää, mutta kokemus on parempi ilman – altaan vesi ja ilma ovat ihon lämpöisiä, jolloin keho ikäänkuin katoaa veden ja ilman sekaan. Uima-asu kuitenkin yleensä tuntuu päällä ja ehkä puristaakin hieman. Tällöin kokemus ei ole yhtä aistiärsykkeetön.

Kuinka paljon aiemmin paikalle pitää saapua?

Ensimmäisellä kerran paikalle on hyvä saapua noin 10-15 minuuttia ennen ajanvarauksen alkua. Tullessasi Float Kalliolle tai Float Roballe, soita portin vieressä olevaa ovikelloa, käy sisään porttikongissa ovikellon kanssa samalla puolella olevasta ovesta ja henkilökunta ottaa sinut vastaan. Jos tulet kellumaan Float Roballe, kävele portin avauksen jälkeen vielä muutama metri mäkeä ylös ja ”FLOAT”-kylttiä kohti.

Miten kellunnan voi maksaa?

Voit ostaa kellunnan etukäteen verkkokaupastamme ja näyttää saamaasi qr-koodia tullessasi kellumaan. Verkkokaupassamme käy maksutapoina tilisiirto ja tavalliset maksukortit. Lisäksi voit ostaa verkkokaupastamme Easybreakin ja Smartumin maksutavoilla.

Voit myös vain varata ajan ja maksaa kellunnan paikan päällä Float Kalliolla tai Float Roballa. Toimipisteillä voit maksaa käteisen ja tavallisten pankki – ja luottokorttien lisäksi Smartumin, Easybreakin ja Edenredin maksutavoilla.

Voinko tulla kellumaan kahdestaan tai ryhmässä?

Kellunta-aikamme alkavat aina samaan aikaan jokaisessa huoneessa, joten voit hyvin tulla kaverisi kanssa samaan aikaan kellumaan. Muistakaa vain varata oma huone kullekin kellujalle. Otamme vastaan myös suurempian ryhmiä, ja voimme räätälöidä teidän tarpeisiinne sopivia paketteja.

Ajanvarauksen kesto on 1,5 tuntia, mutta kellunta kestää vain tunnin. Mitä tämä tarkoittaa?

Varsinainen kellunta kestää tosiaan normaalisti tunnin. Tämän lisäksi olemme varanneet sinulle aikaa kelluntahuoneessa suihkua ja pukeutumisia varten.

Mitä minun tarvitsee ottaa mukaani?

Sinun ei tarvitse tuoda kuin itsesi, kaikesta muusta on huolehdittu. Meiltä saat pyyhkeet ja pesuaineet ja kellunnan jälkeen käytössäsi on Evolven kosmetiikkatuotteita, myös esimerkiksi deodoranttia. Ehostustilastamme löydät myös hiusharjan, hiustenkuivaajan ja hoitoaineen.

Mitä eroa on Float Kalliolla ja Float Roballa?

Sekä Float Kalliolla, että Float Roballa on kolme kelluntahuonetta ja erillinen oleskelutila, jossa voit kellunnan jälkeen jatkaa rentoutumista. Kelluntakokemus on kaikissa huoneissamme samanlainen, joskin tiloissa ja kellunta-altaissa on pieniä eroja.

Sekä Float Roban, että Float Kallion mustien huoneiden (eli huone 3) allas on hieman muita isompi. Jos olet yli 185 cm pitkä, suosittelemme siis varaamaan mustan huoneen joko Float Kalliolta tai Float Robalta.

Float Roban kahdessa muussa huoneessa (huoneet 1 ja 2) on korkeammat kellunta-altaat. Galleriasta löydät kuvia kaikista kellunta-altaistamme.

Kelluntakokemus korkeammissa altaissa ei eroa muista altaistamme, mutta mikäli kärsit vakavasta ahtaan paikan kammosta, suosittelemme siis Float Roban huoneita 1 tai 2.

Saapuessasi autolla, Float Kallion edustalla on kohtuullisen hyvin kadunvarsiparkkimahdollisuuksia. Float Roban vieressä on Aimo Park Erottaja- parkkihalli, josta löytyy 450 parkkipaikkaa. Täältä löytyy parkkihallin hinnasto https://www.aimopark.fi/fi-fi/cities/helsinki/iso-erottaja/

Onko kellunta-allas ahdas?

Tämä on yleisin saamamme kysymys. Älä huoli, allas on tilava ja ilmava. Kansi on kevyt ja voit halutessasi jättää sen auki. Voit myös jättää altaan valon päälle tai kuunnella musiikkia koko kellunnan ajan. Yksikään asiakkaamme ei ole jättänyt menemättä altaaseen sen nähtyään.

Mikäli jännität kovasti kellunta-altaan ahtautta, suosittelemme varaamaan Float Roban huoneen 1 tai 2. Näissä huoneissa oleviin kellunta-altaisiin mennään ovesta ja sisällä mahtuu seisomaan hyvin. Itse kelluntakokemus on kuitenkin samanlainen, kuin muissakin altaissamme.

Miten kellunta-altaat pidetään puhtaina?

Kelluntojen välissä steriili suolavesi kierrötetöön puhdistusjärjestelmän läpi useita kertoja. Mekaanisen puhdistuksen lisäksi puhdistusjärjestelmässä bakteerit/virukset tuhotaan UV-säteilyllä. Vesi puhdistetaan myös päivittäin kemiallisesti. Veden puhtautta seurataan jatkuvin testein, joiden tulokset lähetämme myös viranomaisille.

Entä jos olen lähiaikoina värjännyt hiukseni?

Sekä hiuksillesi että kellunta-altaalle on parasta, että hiuksistasi ei enää irtoa väriä, kun tulet kellumaan. Suosittelemme 2 viikkoa hiusten värjäyksen ja kellunnan välillä.

Otin juuri uuden tatuoinnin, koska voin kellua?

Tatuoinnin tulee olla täysin parantunut ennen kuin tulet kellumaan. Näin on paras sekä kellunta-altaalle, että tatuoinnillesi.

Onko oikeaa tapaa kellua?

Ei ole. Tottuminen uuteen ympäristöön voi ottaa aikansa, mutta jokainen löytää itselleen oikean tavan.

Voinko kellua pidempään kuin 60 minuuttia?

Jos haluat kellua pidempään kuin 60 minuuttia, voit kellua jokaisen illan viimeisillä ajoilla halutessasi 60-90 minuuttia ilman lisämaksua. Muista vain pyytää meiltä pidempää kelluntaa saapuessasi.

Jos käytän piilolinssejä?

Suosittelemme kellumista ilman piilolinssejä, joten ota linssien kotelo ja neste mukaan.

Voiko raskaana kellua?

Kyllä voi. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos voit mennä uimahalliin, voit tulla myös kellumaan. Suosittelemme kuitenkin aina kysymään asiasta lääkäriltänne.

Minulla on atooppinen ihottuma, voinko kellua?

Epsom-suola tekee iholle oikein hyvää. Moni atooppisesta ihottumasta kärsivä onkin saanut apua kellunnasta. Koska suolaa on altaissamme runsaasti, se kyllä kirvelee jos iho on pahasti rikki. Eli esimerkiksi pakkasilla, kun atooppinen ihottuma on monilla pahimmillaan, ei kellumaan kannata kuitenkaan tulla.

Missä tapauksissa ei kannata tulla kellumaan?

Kellunta-altaassa veden lämpötila on 35,5 celsiusastetta. Jos luukkua/ovea pitää kiinni, myös ilma lämpenee tuohon 35,5 asteeseen. Mikäli sinulla on jokin sairaus, joka tekee olon lämpimässä tilassa vaikeaksi, ei kellumaan kannata tulla. Kelluessa myös verenpaine hieman laskee, joten jos sinulla on ongelmia alhaisen verenpaineen kanssa, ei kellunta välttämättä sovi sinulle.

Mikäli epäilet yhtään, sopiiko kellunta sinulle, keskustele lääkärisi kanssa.

Tässä listassa on mainittu myös muita tilanteita, jolloin ei kannata tulla kellumaan (uusi tatuointi, hiusten värjäys

Mitä eroa eri kelluntahuoneilla on?

Kaikki kelluntahuoneemme ovat samankaltaisia. Jokaisessa huoneessa on oma kellunta-allas, suihku ja tilat pukeutumiseen. Huoneen ovi menee lukkoon sisäpuolelta, mikä varmistaa yksityisyyden. Float Kallion ja Float Roban mustien huoneiden altaat ovat hieman suurempia ja tunnelmaltaan erilaisia. Float Roballa valkoisista huoneista (1 ja 2) löytyvät altaat ovat lisäksi vielä muita korkeampia. Mikäli kärsit vakavasta klaustrofobiasta, suosittelemme Float Roban valkoisia huoneita.

Mikä on kaverikellunta?

Kaverikellunta tarkoittaa kahta samaan aikaan varattua kelluntaa. Muistakaa varauksen yhteydessä varata molemmille kellujille oma kelluntahuone. Me Floatilla emme anna kellujien jakaa samaa tankkia.

Mitä jos huomaa kellunnan olevan niin mainio stressinpoiston menetelmä, ettei haluaisi tulla altaasta ollenkaan pois?

Ei hätää. Kellunnan jälkeen tarjoilemme kahvia ja teetä. Vastajauhetun kahvin tuoksun avulla saamme sinut varmasti houkuteltua pois altaasta.

Muistathan myös, että kellumaan voit tulla vaikka joka päivä. Voit myös tulla meille kuukausijäseneksi, jolloin pääset kellumaan 49€ hintaan kerran kuussa ja lisäkellunnoista maksat vain 39€. Vuosijäsenenämme voit kellua kerran viikossa vuoden ajan hintaan 1899€.