Ensimmäinen kellunta

Ensimmäiset 60 minuuttia

Ymmärrämme täysin, että ensimmäinen kelluntakokemus voi tuntua jännittävältä ja ehkä jopa hieman pelottavalta. Monet ensimmäistä kertaa kelluvat kertovat jännittävänsä kokemustaan, mikä on aivan luonnollista. Haluamme kuitenkin rauhoittaa mieltäsi ja tarjota sinulle selkeän kuvan siitä, mitä voit odottaa vierailusi aikana. Tämä auttaa sinua rentoutumaan ja valmistautumaan tulevaan kelluntakokemukseesi.

Kelluntakokemus on jokaiselle ainutlaatuinen, ja kokemukset voivat vaihdella kerta toisensa jälkeen. Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan kelluntaa vähintään kolme kertaa ennen lopullisen arvion tekemistä. Kehosi tarvitsee aikaa sopeutuakseen ja löytääkseen täydellisen rentoutumisen. Ensimmäinen kerta kellunta-altaassa voi olla erityisen voimakas kokemus, etenkin kiireisen ja ärsyketäyteisen arjen keskellä. Nykyihminen ei ole tottunut tällaiseen hiljaisuuteen ja rauhaan, joten anna itsellesi aikaa ja ole lempeä itsellesi, kun astut tähän syvästi rentouttavaan maailmaan.

Ennen kelluntaa

Olemme halunneet tehdä kelluntakokemuksesta ja saapumisestasi mahdollisimman vaivattoman. Float tarjoaa kaiken tarvittavan vierailuusi, mukaan lukien pyyhkeet, pesuaineet ja kosmetiikan. Uima-asua ei tarvita, sillä kelluntahuone on täysin yksityinen. Suosittelemme välttämään kofeiinia ennen kelluntaa. Lisäksi on hyvä syödä kevyesti ennen kokemusta, jotta et olisi kellunnan aikana nälkäinen tai toisaalta liian täynnä.

Saapuminen

On hyvä saapua vierailullesi 10-15 minuuttia ennen kellunta-aikasi alkua, jotta ehdit rentoutua olohuoneessamme ennen kelluntaa. Kun saavut Floattiin, kelluttajamme ottaa sinut lämpimästi vastaan ja ohjaa sinut olohuoneeseemme. Kelluttajasi kertoo, miten kellunta-allas toimii ja mitkä ovat rentoutuskellunnan hyödyt. Saat kaikki tarvittavat tiedot ja vastaukset mahdollisiin kysymyksiisi. Tämän jälkeen sinulle annetaan rauha aloittaa oma ainutlaatuinen kelluntakokemuksesi.

Suihku ja henkinen valmistautuminen

Suihkussa käyminen ennen ja jälkeen kellunnan on tärkeä osa kokemusta. Jos tunnet olosi jännittyneeksi, ota hetki aikaa valmistautumiseen ja rauhoittumiseen. Suosittelemme välttämään liian kuumaa suihkua ennen kelluntaa, sillä kuumasta suihkusta viilentyminen voi viedä keholta energiaa kellunnan aikana. Suihkun jälkeen kuivaa kasvosi huolellisesti, jotta vältyt veden valumiselta silmiin, kun asetut makaamaan altaaseen. Vedä muutaman kerran syvään henkeä ja muista, että kellunta on täysin sinun hallinnassasi—voit milloin tahansa keskeyttää ja nousta ylös altaasta. Kun olet valmis, voit astua altaaseen ja aloittaa kellunnan.

Sisään kellunta-altaaseen

Aloita tunnustelemalla veden lämpötilaa ja ota aikaa tutustuaksesi rauhassa altaaseen, sen painikkeisiin ja muihin varusteisiin, jotka voivat parantaa kokemustasi. Altaan kannen tai oven sulkeminen auttaa pitämään lämpötilan mukavana ja tasaisena, mutta se ei ole välttämätöntä. Jos täydellinen pimeys tuntuu epämukavalta, voit jättää altaan valot päälle—ne ovat täysin sinun hallinnassasi. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan valojen sammuttamista. Käytännössä kaikki säännöllisesti kelluvat asiakkaamme kelluvat aina ilman valoja. Kelluntatankin sisällä lepäät täysin tuettuna lämpimässä Epsom-suolavedessä (magnesiumsulfaatti), joka on ihanteellinen kehon ja mielen rentoutumiseen. Magnesium on elintärkeitä ravintoaineiden imeytymiselle ja kehon hyvinvoinnille, tukien esimerkiksi nivelten ja lihasten toimintaa.

Kokemukseen asettuminen ja rentoutuminen

Kellunnan alussa voit odottaa musiikkia, joka auttaa sinua rentoutumaan kapselin sisällä. Musiikin keston voit päättää itse, mutta suosittelemme usein 5-10 minuuttia kellunnan alkuun. On hyvä muistaa, että ensimmäisellä kelluntakerralla saattaa olla hetkiä, jolloin totuttelet uuteen kokemukseen. Ehkä sinulla kestää hetken löytää mukava asento, ja rauhoittuminen normaalista arjesta ja ärsykkeistä voi viedä aikaa. Rentoutumista ei voi suorittaa.

Vesi on ihon lämpöistä, noin 35,5 °C, mikä saa kehosi tuntumaan ikään kuin häviävän veteen. Makaa täysin painottomana hiljaisuudessa ja pimeydessä, antaen kehosi ja mielesi vajota täydelliseen rentoutumiseen. Aistien puute auttaa aivojasi siirtymään lempeästi meditatiiviseen tilaan, jossa kehosi voi vapautua stressistä ja kokea syvää rentoutumista. Kellunnan aikana kehosi vapauttaa endorfiineja, jotka lisäävät hyvinvoinnin ja onnen tunteita.

Kellunnan viimeiset minuutit

Kelluntaistuntosi loppupuolella musiikki alkaa soimaan uudelleen ja auttaa sinua palaamaan täyteen tietoisuuteen. Tämän jälkeen voit suunnata takaisin suihkuun, jossa voit huuhdella suolan pois kehostasi ja hiuksistasi. Suihkun jälkeen voit laittaa vaatteet takaisin päällesi ja siirtyä muihin tiloihimme jatkamaan vierailuasi.

Kellunnan jälkeen

Kellunnan jälkeen sinua odottaa ehostustilamme sekä olohuoneemme. Ehostustilastamme löydät kaiken, mitä tarvitset kellunnan jälkeen: deodorantista silmänympärysvoiteisiin ja partaöljyyn. Tilassa on myös hiustenkuivaimia sekä hiustenhoito- ja muotoilutuotteita.

Olohuoneessamme voit jatkaa rentoutumista niin pitkään kuin haluat. Tarjoamme kellunnan jälkeisiin hetkiin Kaffa Roasteryn vastajauhettua kahvia ja laajan teevalikoiman. Olohuoneestamme löydät myös valikoiman lehtiä ja pienen kirjakaupan, jonka kirjoja voit lukea. Musiikin ystäville tarjoamme mahdollisuuden laittaa vinyylilevy pyörimään ja fiilistellä musiikkia.

Olohuoneemme on suunniteltu jatkamaan kelluntakokemustasi, tarjoten paikan, jossa voit rauhassa laskeutua kokemuksesta ja jatkaa rentoutumista.

Tervetuloa!

Alla oma ensimmäinen kokemukseni yli kymmenen vuoden takaa

”Kun olin vihdoin rauhallisessa olotilassa, en tiennyt yhtään miten pitkään olin ollut tankissa tai miten pitkään aikaa olisi jäljellä. Tulin myös hyvin itsetietoiseksi tilanteesta: kellun alasti suolaliuoksessa, pimeässä, eikä mitään oikeastaan tapahdu. Niin, mitään ei tapahdu. Eikö jotakin pitänyt tapahtua? Vaikka minulla ei varsinaisesti ollut mitään odotuksia, niin odotin ilmeisesti kuitenkin jotakin äkillistä tapahtuvan jossain vaiheessa. Nyt vain … olin.

Oloni oli kuitenkin mitä mainion, joten jatkoin olemistani. Ja sitten, aloin liukua jonkinlaiseen valveuneen ja saavuttaa hyvin, hyvin rentoutunutta tilaa. Mielihyvä pelkästä levollisuudesta ja rauhasta alkoi täyttää minua. Tankissa oli pieni, erittäin himmeä valo, jota ei saanut pois päältä, mutta sekin alkoi olla liian kirkas, sillä toivoin totaalista pimeyttä. Tässä kohtaa olin jossakin, poissa ja siinä, ja himmeästä valosta (näin päättelin) piirtyi hitaasti loittonevia rinkuloita päälleni. Kehoni oli hävinnyt, annoin tyytyväisenä kaiken loitota. Olisin halunnut jäädä siihen ja samalla tajusin, että pian, joskaan en osannut arvioida miten pian, minun pitäisi nousta. Pian musiikki herätti tietoisuuteni.

Nousin ylös. Hitaasti. Tunsin taas yhtäkkiä kehoni painon, mutta miellyttävällä tavalla. Astuessani ulos olin hieman pökertynyt, mutta en kuitenkaan väsynyt. Mieleni oli täysin tyhjä, kelluntaan kantamani taakka oli jäänyt tankkiin.

Kävin suihkussa, pukeuduin ja menin maksamaan käyntini. Olin innoissani (en mistään!) ja aioin kertoa tämän minut vastaanottaneelle työntekijälle, mutta olin myös jostain syystä hämmentynyt, joten en saanut sanaa suustani.

Ulkona oli pimeää ja 20 astetta pakkasta. Minun oli kuitenkin lämmin ja minua hymyilytti. Kuljin pitkin puistokatua ja katselin arkkitehtuuria ja ohi matelevien autojen valoja. Kaikki oli pehmeää ja minusta tuntui, että näköni oli parantunut piirun verran. Lumi kimmelsi.

Kotona söin rauhallisesti, luin kirjaa kuin sunnuntaiaamuna, ja kävin aikaisin makuulle. Sängyssä upposin lepoon kevyesti – kuin kelluen.”

-Tommi/FLOAT